
ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 μαγιές σε σκόνη
- 150 γρ. ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι γάλα ζεστό
- 1 κ. γλυκού κανέλα
- 1 κ. γλυκού αλάτι
- λίγη σκόνη γλυκάνισο
- 2 φλιτζανια του τσαγιού νερό
- 3-4 κουταλιές λάδι
- Ετοιμάζετε το προζύμι από το προηγούμενο βράδυ, διαλύοντας τη μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό μαζί με μισή κούπα αλεύρι. Το αφήνετε σκεπασμένο.
- Κάνετε μια λακούβα στη μέση από το αλεύρι ( αφού το περάσετε από το κόσκινο ) και ρίχνετε όλα μαζί τα υλικά, μαζί και το προζύμι.Ζυμώνετε έως ότου γίνει μια ζύμη αφράτη και να μην κολλάει στα χέρια σας.
- Παίρνετε μικρά κομμάτια ζύμης και τα πλάθετε σε χοντρό κορδόνι. Διπλώνετε τα δύο άκρα και πασπαλίζετε με σουσάμι. Τα αφήνετε να φουσκώσουν και κατόπιν τα ψήνετε στους 2οο βαθμούς για 20' .

2 σχόλια:
Θα κρατήσω το link της συνταγής !!!
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ !!!!
Κράτα το!!! Ευχαριστούμε!Καλό Πάσχα και σε σένα!
Δημοσίευση σχολίου