22 Μαρτίου 2013

Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗ ΜΑΡΙΑ

               Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗ ΜΑΡΙΑ 
 
Στην πόλη Ναζαρέτ ζούσε ένα νεαρό κορίτσι που λεγόταν Μαριάμ.Ήταν αρραβωνιασμένη με κάποιον που τον έλεγαν Ιωσήφ. Μια μέρα παρουσιάστηκε ο άγγελος στη Μαριάμ και της είπε:
"Χαίρε εσύ,η προικισμένη με τη χάρη του θεού!" Η Μαριάμ ταράχτηκε ,ο άγγελος όμως της είπε:"Μη φοβάσαι, Μαριάμ.Θα γεννήσεις γιο και θα τον ονομάσεις Ιησού.Αυτός θα γίνει σπουδαίος και θα ονομαστεί Υιός του Υψίστου".
Η Μαριάμ τότε ρώτησε:"Πώς θα μου συμβεί αυτό, αφού δεν έχω συζυγικές σχέσεις με κανέναν άνδρα;"
Ο άγγελος της απάντησε:"Το Άγιο Πνεύμα θα έρθει πάνω σου και η δύναμη του θεού θα κάνει αυτό το θαύμα.Γι΄ αυτό και το άγιο παιδί που θα γεννήσεις θα ονομαστεί Υιός του Θεού.Μάθε ακόμα ότι η συγγενής σου η Ελισάβετ θα αποκτήσει κι αυτή παιδί ,αν και είναι πολύ ηλικιωμένη.Για το θεό τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο".
Η Μαριάμ τότε είπε:"Είμαι μια δούλη του Κυρίου.Ας γίνει το θέλημά του σ΄εμένα όπως μου το είπες".
                                                     (Κατά Λουκάν 1)


                      Ο άγγελος έρχεται στον Ιωσήφ

Ο Ιωσήφ, όταν άκουσε ότι η Μαρία περιμένει παιδί, ήθελε να διαλύσει τον αρραβώνα.Ένας άγγελος όμως, σταλμένοςαπό το θεό , εμφανίστηκε στον ύπνο του και του είπε:" Ιωσήφ , μη διστάσεις να πάρεις στο σπίτι σου τη Μαρία, γιατί το παιδί που περιμένει είναι ο Υιός του Θεού/Θα του δώσεις το όνομα Ιησούς που σημαίνει:Ο θεός σώζει.Γιατί ο θεός μέσω αυτού θα σώσει το λαό του ¨.
Όταν ξύπνησε ο Ιωσήφ έκανε όπως τον πρόσταξε ο άγγελος και πήρε στο σπίτι του τη Μαρία.
(Κατά Ματθαίον 1)

Πηγή:Τα παιδιά διαβάζουν τη Βίβλο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...