24 Νοεμβρίου 2012

ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΓΚΡΙΖΟΣ ΠΑΠΑΓΑΛΟΣ

       ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΓΚΡΙΖΟΣ ΠΑΠΑΓΑΛΟΣ


Οι παπαγάλοι είναι μια μεγάλη οικογένεια πουλιών που περιλαμβάνουν περίπου 560 είδη.Χαραχτηριστικό τους είναι τα πολλά και λαμπρά χρώματά τους και η δυνατότητά τους να μιμούνται ήχους και κινήσεις , γνωρίσματα που τους κάνουν περιζήτητους από την αρχαιότητα για κατοικίδια.
Ο πιο διάσημος παπαγάλος είναι ο Αφρικανικός γκρίζος ο οποίος προέρχεται από τη μακρινή Αφρική.Το χρώμα του αποτελείται από το γκρι φτέρωμά του και την κόκκινη ουρά του.Το μέγεθός του κυμαίνεται από 35 έως 40 εκατοστά.
Αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει είναι η εξυπνάδα του.Επιστήμονες ισχυρίζονται ότι ένας ενήλικας αφρικανικός έχει τη νοημοσύνη ενός πεντάχρονου παιδιού.
Επειδή θεωρείται από τα πιο έξυπνα πουλιά, λόγω της ικανότητας του να μιμείται και να επαναλαμβάνει εκατοντάδες λέξεις, τραγούδια, αλλά και διάφορους ήχους, είναι το αγαπημένο κατοικίδιο πολλών ανθρώπων. Μπορεί να καταλάβει αριθμούς, έννοιες, χρώματα και τις ιδιότητες των αντικειμένων. Μαθαίνει εύκολα, αλλά χρειάζεται υπομονή και σεβασμό από τον ιδιοκτήτη του. Δεν δέχεται το "μάλωμα" και την αυστηρή συμπεριφορά, ούτε το επικριτικό ύφος από τον ιδιοκτήτη του. Αν νιώσει ότι χάνει τον αυτοσεβασμό του οδηγείται σε ακραίες μορφές συμπεριφοράς, όπως αυτοτραυματισμό. Δαγκώνεται και ξεπουπουλιάζεται προς ένδειξη διαμαρτυρίας.

Δείχνει σαφή προτίμηση αλλά και αντιπάθειες ανάμεσα στα μέλη μιας οικογένειας, αλλά δένεται ιδιαίτερα με το άτομο που έχει αναλάβει την φροντίδα του.

Ο Αφρικανικός γκρίζος παπαγάλος έχει ανάγκη από ένα ευρύχωρο κλουβί με οριζόντια κάγκελα για να ενισχύεται η έμφυτη τάση του για σκαρφάλωμα. Το κλουβί είναι καλύτερα να ακουμπά σε τοίχο, και όχι να είναι στο κέντρο κάποιου δωματίου, προκειμένου να νιώθουν ασφάλεια και σταθερότητα. Στον πάτο του κλουβιού του πρέπει να έχει άμμο, ενώ είναι πολύ χρήσιμο να του δίνει κανείς τακτικά φρέσκα κλαδάκια ιτιάς ή κλαδιά από οπωροφόρα δέντρα για να ροκανίζει. Απαραίτητα θεωρούνται και κάποια παιχνίδια με τα οποία αρέσκεται να παίζει.

Η διατροφή του αποτελείται από ένα πλούσιο μείγμα σπόρων και ενίσχυση με βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία, ενώ φρούτα και λαχανικά θεωρούνται απαραίτητα για την καλή του υγεία.


Επειδή προέρχεται από θερμά κλίματα του αρέσει η ζέστη, όπως επίσης και το κατάβρεγμα με χλιαρό νεράκι.


Ο μέσος όρος ζωής του κυμαίνεται στα 65 χρόνια.

Πηγή:petbirds.gr


Απολαύστε τον!


Ας ακούσουμε το τραγουδάκι ¨ο παπαγάλος ¨




2 σχόλια:

1ο ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ είπε...

Συνήθως λέμε ότι οι αταξίες δεν είναι καλές οι δικές σας όμως είναι μοναδικές γι αυτό τους αξίζει ένα βραβείο
http://1nipkerats.blogspot.gr/

Lampros Lampinos είπε...

τι είπε ο παπαγάλος;;... πανέμορφο πτηνό... με αρκετά χρόνια ζωής!! ενδιαφέρον!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...