12 Νοεμβρίου 2012

ΡΙΝΟΚΕΡΟΣ - ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ Ρρ

 Ο ΡΙΝΟΚΕΡΟΣ



Είναι ογκώδες φυτοφάγο θηλαστικό της Ασίας και της Αφρικήςπου στο πάνω ρύγχος του έχει ένα ή δύο κέρατα. Ο ρινόκερος έχει σχεδόν άτριχο σώμα με πόδια κοντά και χοντρά μοιάζοντας με τον ελέφαντακαι τον ιπποπόταμο.
Ο ρινόκερος με δύο κέρατα, το ένα πίσω από το άλλο, ονομάζεται και αφρικανικός ή μαύρος και είναι ο μικρότερος του είδους με μήκος 3-3,75 μέτρα, ύψος 1,5 μέτρα και βάρος 2 τόνους. Το πιο μακρύ από τα 2 κέρατα φθάνει τα 1,30 μέτρα. Είναι ο πιο επιθετικός του είδους, μοναχικός και δύστροπος, ενώ επιτίθεται όταν διαταραχθεί η ησυχία του. Ο πλατύρρινος, γνωστότερος ως λευκός, είναι ο μεγαλύτερος του είδους, με μήκος που φτάνει τα 4 μέτρα, ύψος τα 2 μέτρα και βάρος τους 3 τόνους. Φέρει επίσης δύο κέρατα, το χείλος του όμως είναι πλατύ, αντίθετα με τον «μαύρο» ρινόκερο του οποίου είναι μυτερό σαν προβοσκίδα, ο ίδιος βρίσκεται δε στις περιοχές της Νοτίου Αφρικής. Χαρακτηρίζεται ως πιο κοινωνικός, ζει σε μικρές ομάδες και είναι σπάνια επιθετικός. Το χρώμα του δέρματος και των δύο ειδών είναι γκριζωπό και δεν σχετίζεται με την ονομασία τους. Χαρακτηριστικό των αφρικανικών ρινόκερων είναι η συμβίωση τους με ένα είδος πτηνού, τους βουφάγους, που τρέφονται με παράσιτα του δέρματος.

 ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΑ
Η 12χρονη Elizaveta Tishchenko και ένας ρινόκερος έχουν γίνει αχώριστοι φίλοι. Το περίεργο αυτό ζευγάρι ξεκίνησε τη φιλία του κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης της μικρής Elizaveta, σε ένα κέντρο περίθλψης άγριων ζώων στην Κένυα.
Perierga.gr - Ρινόκερος 
Perierga.gr - ΡινόκεροςΑπό την πρώτη στιγμή ο μικρός ρινόκερος, ο Μάξ, έδειξε ιδιαίτερα φιλικές διαθέσεις προς τη νεαρή φίλη του και απολάμβανε τα χάδια της σα να ήταν ένα συνηθισμένο κατοικίδιο.
Όπως διηγείται ο πατέρας της, «Μόλις φύγαμε από το πάρκο, οδηγώντας τζιπ, ο ρινόκερος μας ακολουθούσε συνεχώς για περισσότερα από 20 λεπτά. Αφού πήραμε άδεια από τους φύλακες να κατέβουμε από τα οχήματα, ο ρινόκερος αδιαφόρησε για όλου μας, εκτός από την κόρη μου, από τα χέρια της οποίας έτρωγε γρασίδι!».
Η 12χρονη ταίζει το μεγαλόσωμο ζώο και κάνει μαζί του βόλτα στο δάσος. Η πιο ωραία στιγμή της έφηβης είναι όταν αγκαλιάζει το Μαx ενώ κι εκείνος έμπρακτα της δείχνει την αγάπη του.


Ο ΡΙΝΟΚΕΡΟΣ ΠΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΖΕΙ

Παρακολούθησε στο παρακάτω βίντεο έναν ρινόκερο καλλιτέχνη!!!




ΤΙ ΛΕΤΕ, ΖΩΓΡΑΦΙΖΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΡΙΝΟΚΕΡΟ; 
Κάνε κλικ εδώ

Και πάμε τώρα να βοηθήσουμε έναν μπασκεμπολίστα ρινόκερο να βάλει πολλά καλάθια! Έτοιμοι για παιχνίδι; Κάνε κλικ εδώ

Και μετά από όλα αυτά, ας κάνουμε λίγη εξάσκηση στο γράμμα Ρρ:

ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ Ρ, ρ - ΦΥΛΛΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...