3 Οκτωβρίου 2012

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ- ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

Αυτό το απίστευτο βίντεο μας οδηγεί για άλλη μια φορά στη διαπίστωση ότι το ζωικό βασίλειο είναι ένα μαγικό βασίλειο!!!!

Κάνε κλικ εδώ και παρακολούθησε με προσοχή το πανέμορφο αυτό βίντεο...

Η τίγρης είναι μόλις 2 χρονών κι όμως το μητρικό ένστικτο ξύπνησε....

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα των ζώων ας μάθουμε  κάτι παραπάνω γι΄ αυτά:

Οι χιπατζήδες είναι πολύ έξυπνα ζώα.Ακόμη και "εργαλεία" έχουν κατασκευάσει.Βάζουν κλαδιά στις φωλιές των μυρμηγκιών και των τερμιτών  για να βγάλουν τα έντομα και να τα φάνε.

Τα κουνάβια παράγουν ένα λάδι που μυρίζει πολύ άσχημα!Όταν κάποιος τα τρομάξει τον ψεκάζουν με αυτό από μακριά.Αυτό το λάδι εκτός από βρόμικο,ερεθίζει τα μάτια και δυσχεραίνει την αναπνοή.Όμως,συνήθως,τα κουνάβια προειδοποιούν τον εχθρό πριν του επιτεθούν.Σηκώνουν την ουρά τους σαν σημαία.Στη γλώσσα τους αυτό σημαίνει "μην πλησιάζεις".

Οι χαμαιλέοντες έχουν σε διάφορα μέρη του δέρματός τους χρωστικές ουσίες που τους επιτρέπουν ν΄ αλλάζουν χρώμα εύκολα.Αυτή η αλλαγή χρώματος γίνεται πάρα πολύ γρήγορα.Οι χαμαιλέοντες δεν αλλάζουν χρώμα μόνο για καμουφλάζ αλλά και για να επικοινωνούν μεταξύ τους και να δείχνουν τη διάθεσή τους.Επίσης , μαυρίζουν από το κακό τους!

Ο χρυσογέρακας σκοτώνει τη λεία του πέφτοντας πάνω της με τόση δύναμη που τη ρίχνει νεκρή στο έδαφος!

Τα δακτυλικά αποτυπώματα των κοάλα και των ανθρώπων είναι πανομοιότυπα.

Τα σαλιγκάρια μπορούν να κοιμούνται για 3 χρόνια χωρίς να τρώνε καθόλου!

Το ρητό λέει ¨οι ελέφαντες δεν ξεχνούν¨ και οι επιστήμονες ερευνούν τους λόγους αυτής της φοβερής μνήμης.Μια έρευνα στην Κένυα απέδειξε ότι οι θηλυκοί αφριακανικοί ελέφαντες έχουν μια εξαιρετική κοινωνική συμπεριφορά και θυμούνται όποιον έχουν συναντήσει στο παρελθόν.Όταν η οικογένεια συναντά άλλους ελέφαντες , η μεγαλύτερη σε ηλικία ελεφαντίνα ενημερώνει τους συντρόφους της ότι τους γνωρίζει και ότι πρόκειται για "παλιούς φίλους " ή στην αντίθετη περίπτωση ότι είναι ξένοι και δεν πρέπει να τους εμπιστεύονται.
Αποτέλεσμα αυτού του χαραχτηριστικού είναι οι οικογένειες των ελεφάντων να μην αναλώνονται σε περιττούε διαπληκτισμούς με άλλους ελέφαντες και να συγκεντρώνουν την προσοχή τους στην εξεύρεση τροφής και στην αναπαραγωγή.
Όσο μεγαλύτερες και περισσότερο έμπειρες είναι οι μητέρες , τόσο καλύτερα ενημερώνουν την ομάδα για τους εχθρούς , όποτε η ομάδα παραμένει ήρεμη και η αναπαραγωγή είναι καλύτερη και τα μωρά θα είναι περισσότερο υγιή.
Η δόκτωρ Κάρεν Μάκομπ , του πανεπιστημίου του Σάσεξ στο Μπράιτον , που ήταν επικεφαλής των Βρετανών και των Κενυατών ερευνητών , δήλωσε ότι οι οικογένειες των ελεφάντων μετακινούνται σε μεγάλες αποστάσεις για εξεύρεση τροφής και για το λόγο αυτό πρέπει να αναπτύσσουν την μνήμη τους και να διατηρούν την εικόνα των "κοινωνικών επαφών" τους.
Αυτό το προνόμιο το έχουν μόνο οι θηλυκοί ελέφαντες!
 
Και τώρα ας παίξουμε φωτογραφίζοντας τα ζώα σ΄ ένα σαφάρι!!!!

Κάνε κλικ εδώ για να παίξεις και να διασκεδάσεις!







1 σχόλιο:

Το σχολικό παρεάκι είπε...

Χαχαχα! Φοβερή ανάρτηση κυρίες μου!!! Και το παιχνίδακι καταπληκτικό! Έβγαλα πολλές φωτογραφίες απ' το σαφάρι!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...