20 Ιουνίου 2012

ΤΙ ΛΕΤΕ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΠΙΚ ΝΙΚ;


 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΙΚ ΝΙΚ!!!
Μια και το καλοκαίρι έφτασε, τι πιο ωραίο από το να οργανώσετε ένα οικογενειακό πικ-νικ και μάλιστα στην πόλη. Συγκεντρώσαμε τις επιλογές που υπάρχουν, όπου εκεί μπορείτε να απολαύσετε τη δροσιά, το οξυγόνο και το ατέλειωτο παιχνίδι, χωρίς να σπαταλήσετε πολλά χρήματα και ώρες για τη διαδρομή:

1. Αισθητικό Δάσος Καισαριανής Το πικνίκ επιτρέπεται παντού, αλλά προτιμήστε τα κατάλληλα διαμορφωμένα τμήματα. Μάλιστα, μέχρι τη δύση του ηλίου επιτρέπεται και η είσοδος οχημάτων στον κεντρικό δρόμο του δάσους. Αν θέλετε να πάρετε λεωφορείο, το 204 σας αφήνει στην είσοδο του χώρου.
2. Άλσος Ιλισίων Περιβάλλεται από τις οδούς Ούλωφ Πάλμε, Διοχάρους και Δραγούμη και βρίσκεται κοντά στην Πανεπιστημιούπολη. Είναι ανοιχτό όλες τις ώρες και μπορείτε να απλώσετε το τραπεζομάντιλό σας όπου θέλετε. Επιπλέον, διαθέτει παιδική χαρά.
3. Λόφος Φιλοπάππου Πάρτε τον περιφερειακό του Φιλοπάππου ή το τρόλεϊ με το νούμερο 15 και ξεφύγετε από το πολυσύχναστο Θησείο. Στο λόφο, η είσοδος είναι ελεύθερη όλες τις ώρες και μπορείτε να καθίσετε όπου σας κάνει κέφι.
4. Λυκαβηττός Αν αντέχετε, φτάστε στην κορυφή ανεβαίνοντας τα σκαλοπάτια και καθίστε στον Άγιο Γεώργιο και τον Άγιο Ισίδωρο. Διαφορετικά, πάρτε το τελεφερίκ από την οδό Πλουτάρχου στο Κολωνάκι ή το λεωφορείο 060 (Μουσείο-Λυκαβηττός). Η είσοδος και εδώ είναι ελεύθερη όλες τις ώρες.
5. Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης» Βρίσκεται ανάμεσα στους δήμους Ιλίου, Αγίων Αναργύρων και Καματερού. Είναι ανοιχτό το χειμώνα μέχρι τις 12.00 το βράδυ και το καλοκαίρι μέχρι τις 2.00 αντίστοιχα. Ο καλύτερος τρόπος να φτάσετε είναι από τη Λεωφόρο Δημοκρατίας, ενώ, αν προτιμάτε τις συγκοινωνίες, μπορείτε να πάρετε ένα από τα λεωφορεία Α10, Β10 και 735, να κατεβείτε στο «Carrefour» και να περάσετε απέναντι.
6. Πεντέλη Στην ανατολική πλευρά της Πεντέλης, από Πεντέλη προς Άγιο Πέτρο, δεξιά και αριστερά του δρόμου υπάρχουν πινακίδες που σας κατευθύνουν σε τοποθεσίες όπου μπορείτε να καθίσετε. Οι πιο κοντινές είναι η Καρυδιά και το Βαγιάτι.
7. Τατόι Πάρτε το αυτοκίνητο, ανεβείτε την εθνική προς Λαμία και πριν από την Πάρνηθα κάντε αριστερά προς τα πρώην βασιλικά ανάκτορα. Αυτοκίνητο μπορεί να μπει όπου υπάρχει άσφαλτος, ενώ απαγορεύεται στους δασικούς δρόμους ή όπου υπάρχουν μπάρες. Υπάρχουν πολλά ξέφωτα για να καθίσετε, τραπεζάκια και σε ορισμένα σημεία νερό για να χρησιμοποιήσετε, αλλά όχι για να πιείτε.

6 σχόλια:

Paraskevi Lamprini M. είπε...

Ωραία ιδέα... !!!

Parents Land Gr είπε...

Να προτεινω και το αλσος Βεικου.
φιλια πολλα και ευχαριστουμε για τις δροσερες προτασεις

andrik είπε...

poli wraio blog!!!!!kalws irtha stin parea sou!!!!

Τα δευτεράκια blogαρουν... είπε...

Καλώς ήρθες στην παρέα μας andrik! Σε ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια!

Ανώνυμος είπε...

Τι μου θύμισες τώρα με τι πικ νικ... Όταν ήμουν μικρή κάναμε! Αξέχαστες εποχές!!! Φιλάκια!

Τα δευτεράκια blogαρουν... είπε...

Όλοι νομίζω έχουμε φοβερές αναμνήσεις, καλό θα ήταν και τώρα όποτε ξεκλέβουμε χρόνο να μπορούμε να αφιερώνουμε λίγες στιγμές για χαλάρωση και ηρεμία. Φιλάκια beauty str!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...