9 Απριλίου 2014

ΤΑ ΛΑΖΑΡΑΚΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΟΥΣ

Σήμερα, η Εβίνα Β. μαζί με τη μητέρα της, την κυρία Βιολέττα, μας έκαναν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη! Έφτιαξαν και έφεραν στην τάξη Λαζαράκια και μας κέρασαν. Τα είχαν τοποθετήσει σ΄ένα πολύ όμορφο καλάθι, τυλιγμένα το κάθε ένα χωριστά και στολισμένα με όμορφες πασχαλίτσες! Και εγώ αλλά και τα παιδιά το χαρήκαμε πραγματικά και τα τιμήσαμε όπως τους άρμοζε! Πεντανόστιμα! Κι επειδή η συνταγή είναι δοκιμασμένη...σας την προσφέρουμε!

 ΥΛΙΚΑ
  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 μαγιές σε σκόνη
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι γάλα ζεστό
  • 1 κ. γλυκού κανέλα
  • 1 κ. γλυκού αλάτι
  • λίγη σκόνη γλυκάνισο
  • 2 φλιτζανια του τσαγιού νερό 
  • 3-4 κουταλιές λάδι
Εκτέλεση
  • Ετοιμάζετε το προζύμι από το προηγούμενο βράδυ, διαλύοντας τη μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό μαζί με μισή κούπα αλεύρι. Το αφήνετε σκεπασμένο.
  • Κάνετε μια λακούβα στη μέση από το αλεύρι ( αφού το περάσετε από το κόσκινο ) και ρίχνετε όλα μαζί τα υλικά, μαζί και το προζύμι.Ζυμώνετε έως ότου γίνει μια ζύμη αφράτη και να μην κολλάει στα χέρια σας.
  • Παίρνετε μικρά κομμάτια ζύμης και τα πλάθετε σε χοντρό κορδόνι. Διπλώνετε τα δύο άκρα και πασπαλίζετε με σουσάμι. Τα αφήνετε να φουσκώσουν και κατόπιν τα ψήνετε στους 2οο βαθμούς για 20' .
Εβίνα, κυρία Βιολέττα, σας ευχαριστούμε πολύ! Και του χρόνου με υγεία!!!!!


2 σχόλια:

nikiad.blogspot.gr είπε...

Θα κρατήσω το link της συνταγής !!!
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ !!!!

Τα δευτεράκια blogαρουν... είπε...

Κράτα το!!! Ευχαριστούμε!Καλό Πάσχα και σε σένα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...